Klaartje Esch

Klaartje Esch (1982) haar werk kenmerkt zich in kleurrijke nachtfoto’s. In deze exterieurs komt een wereld tot leven die door niemand lijkt te zijn opgemerkt.

In Esch haar zwart/kleur beelden ontstaat door lange sluitertijden een eigen kleurbeleving; verlaten plekken en eenzame objecten in vervreemdend licht. Hierdoor krijgen de foto’s een surreëel gevoel. 
Op de verlaten plekken spreekt een mysterieuze sfeer haar aan waardoor de bebouwing een eigen leven lijkt te gaan leiden. Hierbij ziet ze de kwetsbaarheid en verlatenheid. Soms alsof je in de foto word getrokken soms meer alsof je het door de haartjes van je wimpers ziet omdat je het anders niet kunt zien. Als een deur naar een andere wereld. Een strand dat voor maanlandschap doorgaat; een gevel in lichterlaaie.

Ze werkt alleen met het al aanwezige omgevingslicht en de foto’s zijn onbewerkt. Het is puur zoals ze het gevonden heeft, echter door haar manier van vastleggen laat ze precies dat zien wat niet word opmerkt.

Na haar afstuderen exposeerde ze ondermeer bij Galerie Hüsstege, fotomuseum Rotterdam, Arti et Amicitae, GLOW festival en Galerie Bart kunst in huis en Jan van Hoof in ‘s Hertogenbosch.

Share